Cum fată o lupoaică; și cum se mai simte Traian…

Cineva vrea să afle cum fată o lupoaică, și căutând asta pe google a ajuns pe ici-colo.ro, la postarea mea de anul trecut: Bucuresti, statuia lui Traian cu Lupoaica: verdict, crima; unde trebuie să fi fost grozav de dezamăgit, din moment ce nu am intrat în niciun fel de detalii privind tehnologia de fabricare a puilor de lupoaică.


Barcelona, locul de joacă al lui Gaudi

Habar nu am cum au aflat alţii de Barcelona ca destinaţie de călătorie, însă îmi aduc aminte și acum cum am aflat eu de ea: rătăceam agale pe la un târg Bookfest când am găsit o carte despre Gaudi; am răsfoit-o, am fost încântat de ce am văzut acolo și m-am decis să călătoresc cât mai curând în Barcelona - locul de joacă al lui Gaudi.


5 motive să mergi la Namaste India

Festivalul Indiei și fanilor ei a început deja ieri și va continua până duminică, la Muzeul Satului; iar anul acesta Namaste India are un program mai bogat ca niciodată, așa că hai să aruncăm un ochi în el și să desenăm buline roșii ici-colo, pentru aducere amintecâte o bulină roșie pentru fiecare motiv din cele cinci, bine?


În parcarea Ciclop se întâmplă lucruri bizare; să vedem ce…

În mod sigur nu intenţionez să schimb profilul blogului (el va rămâne unul de călătorii altfel, să fie limpede), însă pur și simplu nu mă rabdă inima să nu vă arăt puţin din ce am văzut ieri în parcarea Ciclop: bătrâna parcare supraetajată din centrul Bucureștiului, pe lângă care se trece îndeobște cu toată nepăsarea de care sunt în stare bucureștenii, s-a metamorfozat în ceva ce aduce cu templul postmodernist al unei religii necunoscute, având în mijloc icoana gigantică a zeităţilor adulate.


București: strada Verona în timpul Street Delivery

Timp de trei zile pe an închidem strada Arthur Verona pentru mașini și o deschidem pentru oameni, este deviza sub care s-a ţinut până ieri iarmarocul postmodernist numit Street Delivery. Care îmi place tot mai mult de la an la an, și datorită căruia asociez deja strada Verona, în mod automat, cu nonconformismul exprimat în culori vii și cu curajul de-a spune lucrurilor pe faţă, într-un mod pe care generaţia mea sictirită l-a uitat de prea multă vreme. Așa că am o singură nelămurire: de ce doar trei zile?

Se apropie São João do Porto, sărbătoarea orașului Porto

Ieri la Zilele Culturii Portugheze de la Muzeul Satului am povestit despre Porto, cel de al doilea oraș al Portugaliei și marele rival al Lisabonei; și imediat după aceea am realizat că am uitat să spun și ceva ce sigur nu merita uitat: peste doar câteva zile, în 23 și 24 iunie, se va ţine în Porto sărbătoarea numită São João do Porto; este fiesta orașului Porto, São João Batista (adică Sfantul Ioan Botezătorul) fiind patronul orașului, așa că întregul Porto se va veseli așa cum numai o dată pe an o face; prin oraș vor fi focuri peste care am auzit că trebuie să sari, baloane de aer cald și artificii pe Ponte Dom Luis I, muzică și grătare cu mâncare tradiţională ca la Porto, iar colac peste pupăză va fi întrecerea de barcos rabelos, bărcile tradiţionale cu care timp de secole s-a transportat vinul de Porto în jos pe râul Douro; este singura întrecere de barcos rabelos păstrată până în zilele noastre, după ce majoritatea acestor ambarcaţiuni superbe au devenit în prezent mai mult sau mai puţin inutile, așa că cine o poate vedea pe viu e un norocos și jumătate pe care sunt dispus să îl invidiez pe faţă, fără nicio rușine.


Povești de călătorie din Portugalia: mâine la Muzeul Satului, la Zilele Culturii Portugheze

Facem un fan-club al Portugaliei?, întrebam șugubăţ acum câteva zile, undeva pe blog; DA! Vreau și eu să fac parte din acest club!, a venit răspunsul cuiva care părea că nu glumește absolut deloc când vine vorba de Portugalia. Așa că nu am să glumesc nici eu: vino mâine la ora 14 la Muzeul Satului și vom depăna împreună povești de călătorie din Portugalia; povestitorii vor fi Roxana de la LumeaMare.ro, Cezar de la ImperatorTravel.ro și subscrisul ici-colo.ro, așa că sigur o să ai ce auzi.


Expediţia Fălticeni - Gibraltar, la picior: înfrângere, sau victorie?

La 1 martie 2013 începea aventura “Fălticeni - Gibraltar, 4.000 de km la pas prin Europa”: doi temerari din Fălticeni, Călin Dănilă şi Ioan Cojocaru, porneau pe jos cu intenţia să străbată la pas tot drumul spre Gibraltar, în sudul Spaniei.


Insula fatală

Insula fatală: exact așa sună cuvintele pe care un căutător pe google le-a introdus în fereastra de căutare, cu rezultatul că a ajuns pe ici-colo.ro. Descoperirea m-a făcut curios, așa că am scormonit de îndată pe blog, să văd de câte ori am utilizat acolo cuvântul “fatal”, și despre ce insulă era vorba; și recunosc, l-am utilizat o dată, vorbind despre maimuţele întâlnite pe drumul dintre Delhi și Dharamshala, din India: m-a prins cu maimuţa-n sac, va să zică. Însă enigma rămâne neelucidată: care o fi acea mirobolantă Insulă Fatală???!!!... și dacă totuși o vei găsi, prietene căutător de chestii fatale pe google, te rog să-mi spui și mie unde este: vreau să o vizitez :) 


Málaga, citadela maură a lui Picasso

Când ajungi în Málaga este foarte tentant să faci ca mai toată lumea și să treci mai departe spre staţiunile însorite de pe Costa del Sol ori spre Sevilla, capitala Andaluziei; Málaga e cunoscută nu ca o atracţie turistică în sine, ci ca al doilea centru urban din Andaluzia, având al doilea port maritim din toată peninsula iberică și un aeroport măricel ce unește staţiunile de pe Costa del Sol cu o puzderie de orașe ale Europei; la fel am făcut și eu când am ajuns prima dată în Málaga: plaja nu se numără printre pasiunile mele, așa că am luat trenul spre Sevilla, nerăbdător să prind începutul faimoasei Feria de Abril, una din cele mai mari fieste ale Spaniei. Însă la întoarcerea din Sevilla în Málaga m-am decis să-i dau o șansă și să explorez faţa mai puţin cunoscută a acestui oraș mare și aglomerat, înainte de-a urca în avion înapoi spre casă; nu regret deloc, și iată de ce…