Flori de Himalaya (oferite cu intenţie directă, să fie limpede)

Când am călătorit în toamnă prin micul stătuleţ nord-indian Sikkim, de la poalele munţilor Himalaya, am fost încântat la culme de frumuseţea aproape nerezonabilă a florilor de acolo, deși sunt un profan insensibil în materie; așa că mi-am promis solemn că atunci când va fi momentul potrivit voi posta pe blog câteva fotografii cu ele. Astăzi pare a fi un moment bunicel pentru le posta, oferind astfel flori cititoarelor ici-colo.ro; si nu orice flori, ci (supralicitez, recunosc) flori de Himalaya :) 


Sikkim este bine cunoscut ca un ţinut al florilor: pe cât de mic este stătuleţul himalayan pe atât este el de bogat în orhidee, primula, rhododendroni și multe, multe altele; se zice că în Sikkim sunt cu totul peste 5000 de specii de flori; floarea-simbol a Sikkim-ului este o orhidee rară numită Noble Dendrobium, în timp ce copacul-simbol al ţării este rhododendronul.

Habar nu am dacă într-adevăr în Sikkim sunt 5000 de flori sau nu, dar știu sigur că am văzut flori mai peste tot în Sikkim, deși am călătorit acolo într-un anotimp nu tocmai potrivit pentru ele iar în timpul șederii acolo am fost preocupat de alte atracţii ale Sikkim-ului, cum ar fi sărbătoarea locală Pang Lhabsol, berea sikkimeză și lupta cu lipitorile războinice ale locului.

Dar să dăm cezarului ce-i al cezarului: ladies, vă rog să primiţi (online) aceste minunate flori de Himalaya, fotografiate de mine după mulţi kilometri în care am bănănăit pe jos ici-colo, pe coclauri sikkimeze; iar în loc de urări am să vă spun un singur lucru, așa cum se spune în Sikkim: Namaste! :)13 comentarii:

 1. Frumoase mai sunt! Mulţumesc, Lucian, mulţumesc pentru aceste fotografii minunate! :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt superbe si interesante ca forma, colorit, volum - se vede ca le prieste solul si clima. Asta se dovedeste si din faptul ca acolo rhododendronul e copac, iar la noi un arbust pitic.

  Eu una iti multumesc si daca mai ai flori exotice, vine si 8 Martie ;)

  RăspundețiȘtergere
 3. ei, ma bucur ca v-au placut, ladies :)
  iar fotograful a fost si el incantat ca in sfarsit si-a aratat capturile din Sikkim, sincer...

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumim frumos petru gand, flori si poveste... Sunt minunate!
  Namaste inseamna Salutari?
  Maria

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. eee, Namaste inseamna mult mai mult decat "salutari" :)

   Ștergere
 5. Si totusi mi-as dori sa stiu ce inseamna...Multumesc, Maria

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E un salut foarte bogat in semnificatii: desi inseamna literal “ma inclin in fata ta”, el acopera (mai ales cand e insotit de añjali mudra, impreunarea mainilor _()_ in dreptul pieptului) “salutari”, “buna ziua” “cele bune”, “plecaciune”, “respectele mele fata de tine”; exista si o explicatie cum ca sensul profund al Namaste este “divinitatea din mine saluta divinitatea din tine” :)

   Ștergere
 6. Asa o serie frumoasa d eflori este intotdeauna apreciata:)

  RăspundețiȘtergere
 7. Multumesc pentru disponibilitate...Frumos! Maria

  RăspundețiȘtergere
 8. Multumesc pentru aceste minunate flori !!!

  RăspundețiȘtergere