Feria de Abril 2012, Sevilla

Este sarbatoarea cea mai mare a Sevillei, capitala Andaluziei; si este una dintre cele mai mari sarbatori ale Spaniei: Feria de Abril, sau Feria de Sevilla. In fiecare primavara, in aprilie sau mai, Sevilla are sase zile si sase nopti de petrecere continua, in cel mai curat stil andaluz: trasuri impodobite, caballeros defiland mandri pe cai superbi, señoritas imbracate in trajes de flamenca multicolore, castañuelas, flamenco, cantece sevillanas, dansuri baile por sevillanas, gustarele tapas si multe, multe pahare cu vinuri jerez ori manzanilla.


Anul acesta Feria de Abril se va tine in perioada 24-29 aprilie; de marti pana duminica tarziu, ca de obicei. Gazda petrecerii fiind, ca intotdeauna, Sevilla, frumoasa capitala a provinciei spaniole Andaluzia. Iar mai multe detalii despre ce inseamna Feria de Sevilla puteti gasi aici.

2 comentarii:

  1. Am ajuns anul trecut exact inainte de Feria de Avril, in timpul procesiunilor :). Frumoase si acelea, dar mi-ar fi placut mai mult sa fi fost la petrecere.

    RăspundețiȘtergere
  2. inseamna ca tu ai prins Semana Santa; alta chestie care neaparat merita vazuta in Sevilla; insa pe asta nu am vazut-o eu, ca e cu 2 saptamani inainte de Feria.
    de ce nu scrii despre ea? e un subiect de nota 10...

    RăspundețiȘtergere