Cu ce îţi face cinste Bucureștiul, de ziua lui

Lume multă, bere și mititei se anunţă prin capitală pentru acest final de săptămână, când Bucureștiul își va sărbători cei 554 de ani de când a fost atestat documentar prima dată, la 20 septembrie 1459. Așa că hai să vedem ce se va întâmpla în aceste zile de sărbătoare prin fostul târgușor al lui Bucur...


Gala Folk You! cu Florian Pittiş este prima chestie ce mi-a atras atenţia; se va desfășura prin Centrul Istoric și nu va însemna doar muzică folk ci și rock și alte năzdrăvănii, pentru că pe scenă vor mai urca între 20 şi 22 septembrie și Vama, Taxi, Viţa de Vie, Paula Seling și alţii; detalii găsești aici. Folk You! J

Dacă ţi s-a aplecat de atâta folk sau rock te poţi clăti pe urechi cu niţică muzică clasică, zilnic între 17:30 și 19:00; iar asta se va întâmpla nu oriunde, ci taman în staţiile de metrou Piaţa Unirii (1 și 2), Universitate, Piaţa Victoriei (1 și 2) şi Gara de Nord. Responsabili de această rebeliune pe peroanele de metrou vor fi niște tineri de la Conservatorul George Enescu şi Opera Română, la care se vor adăuga alţi artiști cu grafică, desen, pictură, dans contemporan sau tango, pe motiv că arta nu mușcă; bun, măcar ea să nu muște... alte detalii mai găsești și aici.

Dacă încă mai vrei muzică poţi încerca și niscaiva concerte in memoriam Maria Tănase, care vor fi sâmbătă 21 septembrie în Parcul Titan; foarte probabil că degustătorii acestei muzici se vor situa în categoria de vârstă 30++ și de acolo în sus (la care Folk You! s-ar putea să li se pară în continuare o înjurătură, și nu un îndemn artistic...), dar bravo Primăriei Sector 3 că s-a gândit și la ei. Iar seara se va încheia cu un concert la care vor participa Mircea Baniciu și alţi artiști pe care îi puteţi afla de aici.

„Moravuri, obiceiuri şi obsesii bucureştene” este următoarea propunere pe care o face sărbătoritul pentru acest final de săptămână: trasee culturale nocturne pe Calea Victoriei şi prin împrejurimi, care vor dura două ore, se vor întinde pe un kilometru și vă vor ajuta să descoperiţi povești frumoase din Bucureștiul de altădată. Întâlnirea cu ghizii asociaţiei ARCEN va fi în faţa Teatrului Odeon, de la ora 19.00.

Iar la final pun pariu că evenimentul cel mai mare din aceste zile de sărbătoare ale Bucureștiului va fi organizat nu de Primărie sau de alte autorităţi, ci chiar de bucureșteni; întâlnirea participanţilor ar trebui să fie tot duminică la ora 17 în Piaţa Universităţii, ca și până acum; detalii sigur vei găsi aici. Ce zici, accepţi pariul? Pe o Roșie; Montană, fără cianură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu