Muntenegru: Budva

Despre orasul vechi al Budvei (Stari Grad) istoricii spun ca era initial o insula, care a fost ulterior unita cu uscatul printr-un istm de nisip. Cea mai mare parte a arhitecturii orasului vechi are origine venetiana, si neaparat trebuie vazute cele trei biserici importante din  Stari Grad: Sv. Ivan, construita in secolul VII, Santa Maria in Punta datand din 840, si Sf. Treime (Sv. Trojica), din 1804.








Zidurile venetiene ale Orasului Vechi:


Cea mai cunoscuta plaja a Budvei este Mogren, flancata de stanci inalte, aflata la o distanta de circa 500 de orasul vechi, care poate fi parcursa pe jos pe o carare pitoreasca care se strecoara intre peretele de stanca si mare:

Insula Sveti Nikola:

Si portul:



Ca picanterie locala, localnicii spun ca Budva este Kuwaitul Muntenegrean, datorita numarului foarte mare de milionari pe care il are, in comparatie cu populatia sa minuscula. Urmare unui boom imobiliar in anii 2000, multe familii de localnici si-au vandut proprietatile din Budva si din imprejurimi unor cumparatori din Rusia, Irlanda si Marea Britanie, la preturi foarte mari, astfel ca oraselul sarac de pescari a devenit orasul cu cel mai mare numar de milionari pe cap de locuitor din Europa (circa 500 la o populatie de circa 22.000 de locuitori).

Despre Budva se mai spune ca este aproape o colonie ruseasca; inca din perioada comunismului turistii rusi in numar mare sunt o prezenta constanta in viata orasului, iar in prezent majoritatea investitorilor imobiliari din zona sunt rusi. Peste tot in Budva vei putea auzi vorbindu-se ruseste, iar meniurile restaurantelor din zona sunt scrise intai in ruseste, si doar apoi in celelalte limbi ale Europei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu