Inca un motiv sa mergi la Sf. Gheorghe, in Delta Dunarii: festivalul de film Anonimul

La Sf. Gheorghe in Delta Dunarii se afla unul dintre foarte putinele locuri din Romania in care te poti bucura de Marea Neagra si de Delta Dunarii in acelasi loc, dintr-un singur foc; este un colt de lume fermecator, si spun asta fara sa ma tem ca fac abuz de superlative; iar peste cateva zile vei avea un motiv in plus sa vizitezi Sf. Gheorghe: festivalul de film Anonimul, care va incepe la 6 august.


Despre Sf. Gheorghe am scris, pe indelete, intr-o postare foarte recenta: cuminte, tacuta si toropita de soare, comuna Sf. Gheorghe pastreaza din plin farmecul desuet al vechilor sate dobrogene; plaja este curata si libera, fara tonete si fara zarva manelista care a transformat litoralul nostru intr-un loc irespirabil; iar ca bonus zilnic se adauga rasaritul de soare din mare (ca in povesti) si apusul de soare pe Dunare (mai ceva ca in filme).

Daca mi-ar place sa stau zile in sir la plaja fara sa fac si altceva foarte probabil as alege plaja din Sf. Gheorghe; insa pur si simplu nu am rabdare sa aloc doar soarelui si marii asa mult timp din cel pe care il am, asa ca ceea ce mi-a placut cel mai mult in timpul sederii la Sf. Gheorghe a fost faptul ca am putut alterna zilele de plaja tihnita cu zilele de plimbari prin Delta Dunarii: spre lacurile Rosu, Puiu si Erenciuc intr-o zi, ori catre insula Sacalin si pe canalele Crasnicol, Palade, Buhaz si Ciotica in alta zi.

Iar in doar cateva zile va incepe singura perioada a anului in care Sf. Gheorghe este ceva mai animat decat mi l-as dori eu, datorita celei de-a IX-a editii a Festivalului International de Film Independent Anonimul; desfasurat din 6 august pana in 12 august, in cadrul sau vor fi pre­zen­tate 30 de scurtmetraje de fictiune si 20 de scurtmetraje de animatie, selectate de criticul de film Irina-Margareta Nistor din cele peste 300 de filme din 37 de tari care fusesera inscri­se in perioada februarie-iunie 2012. Vizionare placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu