Inca un motiv sa vezi cetatea Rasnov: Festivalul de Film Istoric Rasnov 2012

Astazi tocmai incepe la Rasnov a patra editie a Festivalului de Film Istoric: timp de peste 70 de ore vor fi proiectii a vreo 40 de filme documentare si de fictiune romanesti si internationale, expozitii, concerte, targ de carte, discutii cu actori, regizori si istorici. Festivalul va tine pana in 19 august, iar proiectiile vor fi taman in Gradina Cetatii; asa ca dupa-amiaza asta cand termini slujba ia-ti rucsacul, familia, catelul, camera foto si ce mai ai tu de luat si da o fuga pana la Rasnov.


Rasnovul este printre cele mai frumoase cetati medievale din Romania; oricat m-as cazni acum nu imi vine in minte decat Sighisoara ca rival al Rasnovului in aceasta privinta. Mai putin cunoscut este faptul ca in cetatea medievala de la Rasnov au fost filmate multe dintre marile filme istorice din cinematografia noastra; asa se explica de ce Festivalul de Film Istoric incearca sa impuna Rasnovul drept capitala a filmului istoric romanesc: macar amintiri despre filme istorice sa se mai depene, acolo unde altadata se faceau chiar filmele...


Iar anul acesta festivalul va aborda ca teme principale cateva evenimente istorice si subiecte legate de ele cat se poate de promitatoare: evenimentele tragice de la Olimpiada din Munchen din 1972; jubileul Reginei Elisabeta a II-a - 60 ani pe tronul Marii Britanii; sfarsitul lumii versus dezvoltare durabila; insula Ada Kaleh; Transilvania; momente speciale dedicate lui Toma Caragiu, Cristian Nemescu si Patrick Dewaere; cele mai noi productii cu tematica istorica.


2 comentarii:

  1. Foarte frumosa cetatea! Nu am vazut-o inca, dar o am in plan pentru o viitoare vacanta. Frumoase fotografii!

    RăspundețiȘtergere
  2. oooo, sa mergi neaparat sa o vezi, e de poveste! o sa ii placa si la Azorel :)

    RăspundețiȘtergere