Se anunţă un week-end interesant

În București se anunţă un week-end cât se poate de interesant, cu de toate: mâncare asiatică, ceaiuri, expoziţie de meșteșuguri românești și tot așa; și pentru că în acest week-end mi-aș fi dorit să fiu la Timișoara, la Festivalul Baroc din Mica Vienă de pe Bega, veţi găsi și câteva cuvinte despre ce se întâmplă acolo.


Astăzi a început MeșteșugArt, o expoziţie cu vânzare de produse meșteșugărești și de design de inspirație tradițională, organizată de Asociaţia Tezaur Românesc; ţine până duminică, în Centrul Vechi, pe str. Covaci nr. 19, unde veţi găsi lucrușoare frumoase de la peste 20 de meșteri populari; detalii aici.

Începând de azi se desfășoară și Asia Fest, Festivalul de Cultură și Gastronomie Asiatică; va fi până duminică, la Sala Dalles, și când mă gândesc la atâta mâncare asiatică din Japonia, China, Coreea, Vietnam, India și Turcia îmi plouă în gură, nu alta... detalii aici.

Văd că în acest week-end la Sala Dalles va fi și o expoziţie din cadrul Festivalului Ceaiului și Cafelei, care a început din 14 octombrie și ţine până duminică; după ce m-am tot plimbat prin India m-am nărăvit la ceai indian, așa că musai trebuie să dau o fugă pe acolo, să văd cu ce ceaiuri se laudă acest festival; detalii aici.

Și tot azi a început, la Biblioteca Naţională, și programul „Plug to Nature”: Conectează-te la natură - strategii de recucerire a urbanității; sunt tare curios ce va fi pe acolo, pentru că ideea îi aparţine lui Ivan Patzaichin și urmărește găsirea unor soluții de revitalizare a Dâmboviței, râul uitat al capitalei; programul se va desfășura până în 2 noiembrie, iar detalii găsiţi aici.

Iar dacă ești pe undeva aproape de Timișoara, ferice de tine! Nu mai trebuie decât să dai o fugă în centrul Micii Viene de pe Bega și vei prinde Festivalul Baroc, cu un program foarte interesant, pe care îl poţi găsi aici. Astăzi se împlinesc 297 de ani de când generalul prinţ Eugen de Savoia a intrat triumfal în Timișoara, readucând-o în lumea creștină: asta se întâmpla la 18 octombrie 1716, cei care pierdeau atunci Timișoara erau turcii, iar cei care o câștigau erau austriecii, după cum poţi citi aici. așa că firește, zilele acestea Timișoara are ce sărbători…

Duminică va fi un protest pentru unirea Moldovei cu România; va începe la ora 14 în Piaţa Victoriei, marșul se va face pe Calea Victoriei până la Palatul Parlamentului iar detaliile sunt aici; personal nu pot înţelege nici în ruptul capului de ce vor moldovenii să fie uniţi cu România, din moment ce ţara pare să se ducă de râpă cu viteză maximă, dar am toată admiraţia pentru încăpăţânarea lor de a reveni acasă, de unde i-au smuls rușii acum 201 ani, așa cum poţi citi aici; a propos, știai că ceea ce s-a întâmplat cu Basarabia în 1812 ar putea fi cel mai mare caz de mită din istoria României?

Iar obișnuita duminică în familie pentru cetăţenii Roșiei Montane bucureștene va începe de data asta în Piaţa Universităţii, la ora 16; marșul va fi spre Piaţa Unirii și apoi spre Palatul Parlamentului, după cum puteţi citi aici; ne vedem acolo J...

(credit foto)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu